Επιστολή από τον Ζωγράφο-Σκηνοθέτη Λ.Τσιριγκούλη προς τον Δήμαρχο Αθηνών Γ. Καμίνη.»Το θέατρο είναι πηγή ενέργειας και παιδείας»

Μη κερδοσκοπικό σωματείο Κέντρο Πολιτισμού «Ελεύθερη Έκφραση»

Οδός Στενών Πόρτας 14-18, Αθήνα

Τηλ/ Φαξ 210-72.34.018

Τ.Κ. 16.121

 

Κε δήμαρχε,

Οι αρχαίοι Έλληνες ακόμα κι όταν βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση δεν σταματούσαν τις θεατρικές παραστάσεις. Έδιναν μεγάλη σημασία στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι το κέντρο πολιτισμού «Ελεύθερη Έκφραση» , του οποίου έχω αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση, έχει οργανώσει και παρουσιάσει τρεις αρχαίες τραγωδίες στο Αττικό Άλσος, την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, τη Μήδεια του Ευριπίδη και την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Κι όλα αυτά με την εθελοντική προσφορά των ηθοποιών που αν μη τι άλλο θα ήθελαν να πληρωθούν τα έξοδα των μετακινήσεών τους (καθώς όπως ξέρουμε οι πρόβες μιας αρχαίας τραγωδίας κρατάνε το λιγότερο τέσσερις μήνες). Η «Ελεύθερη Έκφραση» σαν ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει ούτε κρατικές ούτε ιδιωτικές χορηγίες, τη στιγμή που σπαταλιούνται εκατομμύρια ευρώ για αμφισβητήσιμες παραστάσεις, οι οποίες τάχατε έρχονται από το εξωτερικό για να μας «ξεστραβώσουν», τόσο που οι πιο ενήμεροι στα θεατρικά δρώμενα Έλληνες θεατές τις αποδοκιμάζουν.

Υ.γ. Η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή που ανεβάσαμε στο Αττικό Άλσος στις 11 του Σεπτέμβρη ακόμα να πληρωθεί. Και κάτι τελευταίο, οι περισσότερες παραστάσεις στο Αττικό Άλσος ήταν με ελεύθερη είσοδο για το λαό. Άραγε, θα ξαναλειτουργήσει ;

Με εκτίμηση,

Λεωνίδας Τσιριγκούλης, Ζωγράφος – Σκηνοθέτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: