«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.» (τάδε έφη Κ. Τσόκλης)

Το άρθρο αυτό  γράφτηκε  με αφορμή το φρικτό βίντεο του Κώστα Τσόκλή που θα ζητούσα να παρακολουθηθεί από όλους.. γιατί αν δεν έχετε κόρες… ίσως μια μέρα αποκτήσετε….

(σε περιπτωση που εν ανοίγει μπορείτε να ακολουθήσετε σ αυτή τη διεύθυνση  http://www.youtube.com/watch?v=J07aeJ0ot64&feature=player_embedded )

Εν αρχή όμως, να συστηθούμε με τον κύριο Κώστα Τσόκλη.

Κώστας Τσόκλης , ζωγράφος-καλλιτέχνης-. Να σημειωθεί παρακαλώ αυτή η γνωριμία.

Φράσεις  του κ. Τσοκλη:

1.«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.»(Δηλώνει) -Γίνεται αναφορά επίσης στο ντύσιμο της εκάστοτε κοπέλας.-

2.«Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να «επιτεθεί». Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση; ».(Αναρωτιέται)

3.«Ποιος είναι ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται σπίτι του  και δεν έχει κανέναν ερωτισμό μέσα του ή εκείνος που ρισκάροντας τη ζωή του , την ίδια την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό και θέλει αν το φιλήσει να το αγκαλιάσει;» (ΑΠΟΡΕΙ)

Απάντηση:

Κ. Τσόκλη, δεν ξέρω αν σας ενημέρωσε ποτέ κανείς πως ο βιασμός είναι από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Η φθοροποιός επίδραση του στην ψυχή του θύματος δεν υπολογίζεται με αριθμούς , ούτε με τη δικαιοσύνη που -ίσως-  αποδοθεί.

Ο βιαστής δεν έχει συνείδηση -που είναι απαραίτητη ως ανθρώπινο ηθικό μέγεθος αξιολογήσεως της προσωπικότητας του-.. Δεν διέπεται από καμιά είδους εντιμότητα και κανενός είδους ηθικού αναστήματος. Μέσω του βιασμού κ. Τσόκλη προσβάλλεται η αξιοπρέπεια ( αν γνωρίζεται τον όρο)  και η σωματική και ψυχική ακεραιότητα του θύματος.

Την « αρχή της ίσης μεταχείρισης» την  γνωρίζετε; Τον σεβασμό; Αν όχι να σας εξηγήσω εγώ. Πρόκειται για μια σπάνια αρετή που κοντεύει να εξαληφθεί στις μέρες διότι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι κάτι άνθρωποι σαν κι εσάς που υποδαυλίζουν  τα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου για  ισότητα και ελευθερία.

Ο σεβασμός , σαν αρετή, δεσμεύει τη συμπεριφορά του ανθρώπου σε πλαίσια τέτοια έτσι ώστε να εξυπηρετείται η ομαλή και αρμονική συμβίωση. Είναι η ηθική επιταγή του χρέους που μας υπαγορεύει η συνείδηση μας και η οποία οριοθετεί τις πράξεις μας και τη συμπεριφορά μας.  ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

Μια υποχρέωση που ανέλαβε ο άνθρωπος από τα πρώτα βήματα του στη ζωή, ήταν να καλλιεργήσει τις φυσικές και ψυχοπνευματικές του δυνάμεις για να διαμορφώσει το ηθικό μεγαλείο και να διατηρήσει ΑΝΟΘΕΥΤΗ την ανθρώπινη ποιότητα.

Αλλά για ποια ποιότητα να μιλήσω , όταν εσείς που μιλάτε για «μηχανορραφίες» θυμάτων, για ενδόμυχες θελκτικές ορμές για βιασμό;

Όποιος άνθρωπος έχει αχαλιναγώγητα τα πάθη του οφείλει να τα δαμάσει, οφείλει να παραμερίσει τον παραλογισμό και τις προσωπικές διαθέσεις για «αγκαλίτσες και φιλάκια» ( όπως τόσο αθώα κάνετε λόγο σε αυτά εσείς)  με τη βία και να αποκτηνωθεί.

Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για πλήρη ευθύνη του θύματος και να ηρωοποιούμε το βιαστή που δεν δίστασε να ρισκάρει την ελευθερία του για τα πάθη του;

Να υποτιμάμε και να χαρακτηρίζουμε τα ανθρωπάκια που δεν ασκούν βία –με τη χείριστη μορφή της- ως ηλίθιους καναπεδάκιες;

Τα θύματα των βιαστών δεν χωρίζονται σε κοινωνικά στρώματα , ούτε ανήκουν σε κάποια περίεργη ομάδα σεξουαλικά προκλητικών γυναικών. Έχουν βιαστεί παιδιά κ. Τσόκλη, κοπέλες ακόμα έφηβες, ηλικιωμένες γυναίκες. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Μήπως να θεσπίσουμε νέους νόμους , που θα καθιστούν υποχρεωτικό το ένδυμα που θα κρύβει όλα τα σημεία του σώματος;; Μήπως να προστατεύσουμε εμείς τους βιαστές;;

Σοκ, έλλειψη εμπιστοσύνης, εκφραζόμενες συναισθηματικές αντιδράσεις όπως θυμό, φόβο, άγχος γενικό ή συνδεόμενο με θέματα του βιασμού, διάσχιση , φόβος θανάτου, πανικούς, εξευτελισμός, ενοχή, ντροπή, αυτο-ενοχοποίηση, θυμός, επιθυμία εκδίκησης, ενόχληση, επιφυλακτικότητα απέναντι στους άλλους, κατάθλιψη , είναι μόνο λίγες από τις συναισθηματικές εκφράσεις ενός θύματος βιασμού.
Μήπως να τους λυπηθούμε επειδή έχουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ορμές; Ενώ τους άλλους , τους γερο-ηλίθιους, να τους παροτρύνουμε να λυθούν στους δρόμους για πλήρη εξόρμηση και εξωτερίκευση των όσων νιώθουν;

Αυτό είναι «αναρχία» όπως εσείς μας χαρακτηρίσατε….Έτσι φτάνει ο άνθρωπος στον πρωτογονισμό και την οπισθοδρόμηση, με την κατάλυση όλων των αξιών και των ηθών.

Όχι άνθρωπε μου, δεν θα αλλάξει το σύμπαν ολόκληρο επειδή βρέθηκες εσύ -και καμιά ακόμα ντουζίνα απαίδευτοι άνθρωποι-δήθεν προοδευτικοί να καταστρέψετε την ανθρώπινη υπόσταση.

Αυτά που προπαγανδίζετε είναι μια μυθολογία που επηρεάζει συστηματικά τις σχετικές συλλογικές αντιλήψεις γι αυτό θα ήταν προτιμότερο, σε περίπτωση που σέβεστε τον εαυτό σας –λέω εγώ τώρα- να υπολογίζετε τις επιπτώσεις όσων λέτε και πράττετε. Είναι δείγμα σταθερότητας, ωριμότητας και ανθρωπιάς το να σκέφτεται κανείς προτού εκφράσει τις σκέψεις του.

Επίσης θα ήταν επικερδές –για την κοινωνία- προτού ξανά βγείτε δημόσια να ενθαρρύνετε το κύμα του βιασμού να έχετε μελετήσει λίγο περισσότερο τις συνέπειες αυτής της αισχρής πράξης.

Τέλος, αναρωτιέμαι αν έχετε οικογένεια και δη κόρη, από την άλλη πάλι, λυπάμαι στην περίπτωση που έχετε γιο.

Εύχομαι κ.Τσόκλη να μην σας συναντήσω ποτέ μπροστά μου αλλά αν συμβεί ελπίζω να με ηρωοποιήσετε κι εμένα που δεν θα καταπιέσω τα συναισθήματα που τρέφω για το πρόσωπο σας και θα σας τα εκφράσω ευθαρσώς κι εγώ με τη σειρά μου.

Με καθόλου εκτίμηση,

Β.Α.Advertisements
Comments
28 Σχόλια to “«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.» (τάδε έφη Κ. Τσόκλης)”
 1. Ο/Η chlagraphics λέει:

  Εγω παλι δεν καταλαβαινω πως η κρατικη τηλεοραση επιτρεπει σε τοσο επικινδυνα ατομα να εκφραζουν την αποψη τους δημοσια.
  Ο ανθρωπος αυτος(λεμε τωρα) ειτε θελει να εντυπωσιασει με την »απιστευτα προχωρημενη» αποψη του ειτε το πιστευει πραγματικα , ειναι αρρωστος , επικινδυνος και πρεπει να τον μαζεψουν , οχι μονο απο την τηλεοραση αλλα και απο την κοινωνια.
  Τελικα τα μεγαλυτερα λαμογια ειναι εκτος φυλακων και οι πιο επικινδυνοι τρελλοι εκτος ψυχειατρειων.

  Live your myth in Greece

  • Ο/Η tourmpoflo λέει:

   επικύνδυνα άτομα είναι για μένα όσοι κάνουν λόγο για επικύνδυνα άτομα

   • Ο/Η chlagraphics λέει:

    Και για τον Τσοκλη οι βιαστες ειναι αθωοι.. .
    Φυσικα και ειναι επικινδυνος ενας τετοιος ανθρωπος… και δεν χρειαζεται να εξηγησω το γιατι.. αυτο μπορει να το καταλαβει ο καθενας μας!…
    Εκτος και αν συμφωνεις καπου μαζι του…

 2. Ο/Η Angelo T. λέει:

  Λοιπον…Θα ηθελα πραγματικα αν μπορσουσα να ρωτησω τον εν λογο τυπο (γιατι κυριος δεν ειναι) να μας πει την αποψη του με αφορμη την ιστορια με το 11χρονο κοριτσακι να δουμε αν μας κανει τον βιαστη και δολοφονο ηρωα…
  Τι να πω πραγματικα υπαρχουν ατομα τα οποια δειχνουν διαθεση επιστροφης στα πρωτογονα δεδομενα και προσπαθεια καταργησης των ηθικων αξιων.Το γεγονος οτι ισως να μην εχει κορη δεν τον δικαιολογει καθολου μαλιστα και θα επρεπε κανονικα μιας και ειναι »εκπροσωπος της τεχνης» (ο θεος να τον κανει) να υποστηριζει τα ηθη και τις αξιες ανταυτου επικροτει ενα εγκλημα το οποιο ειναι ενα απο τα χειροτερα οπως ανεφερες στην αρχη…
  Θα συμφωνησω με την τελευταια σειρα του χρηστου »Τελικα τα μεγαλυτερα λαμογια ειναι εκτος φυλακων και οι πιο επικινδυνοι τρελλοι εκτος ψυχειατρειων».
  Και συγχαρητηρια για την αναδειξη ενος τοσο λεπτου ζητηματος το οποιο περασε απαρατηρητο απο τον μεγαλο σκουπιδοκαδο που ονομαζεται τηλεοραση προφανως το τι κανει η Μενεγακη τους αφορα περισσοτερο.
  Απορω πως η κρατικη τηλεοραση δεχτηκε να δειξει κατι τετοιο.
  Και παλι συγχαρητηρια

  • Ο/Η vargenti λέει:

   Ευχαριστώ πολύ Αγγελε!
   Χαιρομαι που σε τέτοια ζητηματα γινομαστε όλοι μια γροθιά.. Καιρος να ενωθούμε και να αναγεννηθούμε μέσα απο τον ιδιο μας τον εαυτο δημιουργώντας μια καλύτερη κοινωνια.

 3. Ο/Η Stergios λέει:

  Ο κος Τσόκλης έχει κόρη που είναι δημοιογράφος με εκπομπές στην Κρατική Τηλεόραση ,πολλά χρόνια τώρα και αν δεν κάνω λάθος βουλευτής .Ο κος Τσόκλης θεωρείται καταξιωμένος ζωγράφος πολύ γνωστός…καταξιωμένος πατέρας και άνθρωπος όμως?????
  Πραγματικά κάθε αναφορά που γίνεται στον βιασμό ενός ανθρώπου και που έμμεσα αθωωνει αυτήν την εγκληματική πράξη πρέπει νομίζω να αποτελεί ποινικό αδίκημα ,αντίστοιχο των αδικημάτων περί τρομοκρατίας.Δεν μας προκαλούν οι γυναίκες κύριε Τσόκλη ,το ανέραστον της προσωπικότητας μας μάς σπρώχνει στο έγκλημα του βιασμού γιανα μην πώ ο φόβος του «φύλου» μας.
  Παρά του ότι είναι αργά μια ψυχοθεραπεία ίσως θα βοηούσε(?) την περίπτωση του.

  • Ο/Η vargenti λέει:

   Στέργιε δεν είχα συνδέσει τη Μάγια με τον εν λόγω «κύριο».
   Ντροπή νιώθω που ζω σε μια κοινωνία που τρέφει και ανατρέφει τέτοιους ανθρώπους.πραγματικά ντροπη!
   Ευνουχισμος του χρειάζεται!

 4. Ο/Η gianoula λέει:

  …Μαλιστα….θα δειξω τον απαιτουμενο σεβασμο,και δεν θα εκφρασω οτι ακριβως σκεφτομαι για τον Απεριγραπτο Υπανθρωπο…
  που προφανως καταριεται την τυχη του,που δεν γεννηθηκε στο Αφγανισταν,που δεν ειναι Ταλιμπαν,που δεν εχει την δυνατοτητα να βιαζει και αυτος κατα το δοκουν,να λιθοβολει και να λυντσαρει οποιο ατυχο ον θυληκου γενους βρεθει στο δρομο του…
  Δεν επιδεχονται κανενος ειδους σχολιο αυτες οι δηλωσεις.Και καλως του δινουν βημα,για να τρανταζομαστε συνθεμελα και να σοκαριζομαστε,πολλοι απο μας…Απο μερος μου,εναν τοσο αρρωστο ανθρωπο,μονο με λυπη και θλιψη μπορω να τον αντιμετωπισω…
  Ας προβληματιστουμε,φιλοι μου…τι τον κανει λιγοτερο επικυνδυνο αυτον,απ’τον βιαστη??απολυτως τιποτα…καταφερε να βιασει ομαδικα την ψυχη μας,το μυαλο μας,την ηθικη μας…ευγε κυριε Τσοκλη…ξεπερασατε κατα πολυ την πρακτικη των οποιων βιαστων,με την μορφωση,το κυρος σας,το επιπεδο σας!σταματω εδω,γιατι δεν μπορω να σεβαστω αλλο το blog,και θα μιλησει το στομα εκφραζοντας την καρδια…
  Α-Ι-Σ-Χ-Ο-Σ!!!

 5. Ο/Η Global Greek λέει:

  στο τρελοκομείο πως μπορούμε να τον στείλουμε? Δύσκολα ε. Να κανονίσουμε να τον βιάσουν ΤΟΝ ΙΔΙΟ και μετά να του ζητήσουμε πάλι την γνώμη του περι βιασμού. Αυτά. Εχω σοκαριστεί με την ανέχεια της κοινής γνώμης και της πολιτείας. δεν εχω λόγια παιδιά

 6. Ο/Η G. Armatas λέει:

  Μου ηταν αδυνατο να διαβασω ολο το αρθρο……πως να αναπτυξεις διαλογο για τα αυτονοητα? Πως να απαντησεις ή να αντικρουσεις επιχειρηματα στο συγκεκριμενο θεμα? Δεν ξερω ποια υπερφυσικη ανιθικοτητα προκαλει, οχι δηλώσεις σαν και αυτη του κ. Τσοκλη , αλλα σκεψεις. Εξοργηζει και μονο η ιδεα της παρενοχλησης , ποσο μαλλον η πραξη του βιασμου. Νομιζω οτι σε ακραιους καιρους , ακραιες αντιδρασεις ειναι η μονη λυση διαφυγης.

  Μπορεις να κανεις οτι θες στον εαυτο σου…..οσο κακο εχεις αναγκη για να νοιωσεις υπαρκτος. Τον συνανθρωπο ομως οφειλεις να τον σεβεσε περισοτερο απο οτι ο ιδιος του ο εαυτος…………

 7. Ο/Η Marx Factor λέει:

  Ο τύπος είναι για τα μπάζα, ποινικό σε δύο πόδια, η κόρη του γνωστή και μη εξαιρετέα πρέπει να ντρέπεται αλλά δεν έχει ανάγκη, άλλη μια τετραετία και βγαίνει και στη σύνταξη. Τώρα να λυθεί μια και καλή μια παρεξήγηση. Ο βιασμός δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με σεξ η ερωτισμό η έστω καύλα και ο,τι άλλη γενετήσια δικαιολογία επιστρατεύει ένα αρσενικό για να μπουρδολογήση και να ξεφύγει απο το θέμα. Ο βιασμός είναι επιβολη θέλησης δια της βίας οταν ο/η άλλος/η δεν θέλει την θέληση του άλλου. Σαν πράξη δηλαδή ισοδυναμεί με τον φόνο την επιβολή μιάς δικτατορίας τον βασανισμό και άλλα ποινικά και πολιτικά εγκλήματα οπου ένας ισχυρός πόλος επιβάλλει δια της βίας τη θέλησή του σε έναν ασθενέστερο….κατα τα άλλα τα συλληπητήρια μου στο υποκείμενο που ακούει στο όνομα Τσόκλης….

 8. Ο/Η anna papoulia λέει:

  ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΕΧΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ(?????????) ΤΣΟΚΛΗ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΟΡΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΘΥΜΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ….ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΙΒΕΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ…..ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ
  ΜΕ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ
  ΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

 9. Ο/Η anna papoulia λέει:

  ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΕΧΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ(?????????) ΤΣΟΚΛΗ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΟΡΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΘΥΜΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ….ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ…..ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ
  ΜΕ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΩΜΑΛΟ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ
  ΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

 10. Ο/Η Global Greek λέει:

  @ Anna Papoulia

  απ’ότι γνωρίζω υπάρχει σήμερα μια κινητοποίηση για να λάβει ο κ.Τσόκλης την απάντηση που του αξίζει.
  Εως τότε, εμεις, οι bloger κάνουμε τη δική μας συνεισφορά. Προσωπικά έγραψα χθες σε σχεδόν όλες τις εφημερίδες, στον Δήμο Αθηνών και στο Υπουργείο Πολιτισμού ενώ γνωρίζω οτι παρόμοιες επιστολές έφτασαν σε όλα τα σημεία που θα πρέπει να αντιρδάσουν αν σέβονται τον πολιτισμο μας.

  Δείτε και τη δική μου, μικρή απάντηση και σήμερα ετοιμάζω ακόμα καλύτερη… ανεβαίνει σε λιγάκι

  ΜφΧ
  Βάλια Χαραλαμπίδου από το Σουλτανάτο του Ομάν

 11. Ο/Η marja λέει:

  Η τέχνη δεν έχει όρια και κανόνες. Λένε. Ο καλλιτέχνης μπορεί να είναι ριζοσπαστικός, ανατρεπτικός, προκλητικός… μπορεί να είναι ό,τι γουστάρει και ό,τι του «επιβάλλει» η ποιητική και δημιουργική του φάση.
  Σεβαστές οι απόψεις του εν λόγω κυρίου, αλλά αν πραγματικά δεν τις εκφράζει για να προκαλέσει ντόρο και να πουλήσει κανέναν πίνακα παραπάνω, τότε χρήζει συμβουλής όσον αφορά τις τάσεις και απόψεις του για το τι ανήκει στην ψυχοπαθολογία…

 12. Ο/Η Διογένης Σινοπεύς λέει:

  Δεν συμφωνώ με τον κύριο Τσόκλη αλλά υπερασπίζω την ελευθερία του να εκφράζει τις απόψεις του….

  Τούτου λεχθέντος, χαίρομαι ότι έχουμε όλοι και την δικιά μας ελευθερία να εκφράσουμε πόσο μ@λ@κ@ς είναι! Βασικά το τρομακτικό δεν είναι τόσο αυτά που είπε, αλλά που τα λέει λες και εκφράζει την υπέρτατη αλήθεια, σαν να είπε κάτι σοφό. Σε άλλες κοινωνίες του κόσμου, τέτοιοι άνθρωποι είναι στο περιθώριο. Αντίθετα στην Ελλάδα, παρουσιάζεται στην κρατική τηλεόραση, είναι ένας από τους ελίτ μας! Είναι βασικά το τέλειο παράδειγμα ενός Έλληνα ελίτ, ένας ηλίθιος φαντασμένος πλούσιος βλάκας με μέσων που δεν αξίζει τίποτα και δεν του έχει πει κανείς ποτέ την αλήθεια για τον εαυτό του.

  • Ο/Η vargenti λέει:

   Διογένη μου, ακόμα και η ελευθερία έχει τα όρια της.Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς την χρησιμοποιούμε εςι βάρος των γύρω μας.. Δεν ειναι η ελευθερία η δημόσια προσβολή και προβολή της ανηθικότητας. Προσωπικά αρνούμαι να το δεχτώ.
   Αλλά φυσικά ,από τη στιγμή που του έγινε επιτρεπτό να μιλήσει δημοσίως καθ αυτόν τον τρόπο έχω να πω πως τα λόγια του αποτελούν δημόσια περιουσία και έχουμε κάθε δικαίωμα να το επικρίνουμε και να το α πατάξουμε.
   Απο το να κάνουμε γαργάρα τα αναρίθμητα παράλογα που συμβαίνουν γύρω μας, καλό θα ήταν να παρατηρήσουμε και να επαναστατήσουμε έναντι αυτών που καταστρέφουν την ηθική της ανθρώπινης υπόστασης.
   Η ανοχή ειναι η γενεσιουργός αιτία όλων των δεινών.
   Σε ευχαριστώ για την παρεμβολή σου!

   • Ο/Η Ζηνωνας ο Ελεατης λέει:

    Οπως ο γοργοποδαρος Αχιλλεας ο οποιος οσο και αν τρεχει αν διανυει το 1/2 της αποστασης που του απομενει μεχρι την γραμμη του τερματισμου, δεν θα φτασει ποτε την αργοκινητη χελωνα,ετσι και ο υποστηρικτης τετοιων αποτροπαιων πραξεων δεν θα φτασει ποτε στην πραγματωση των.Σκυλι που γαβγιζει δεν δαγκωνει,Αυτα

   • Ο/Η Διογένης Σινοπεύς λέει:

    Η Ελευθερία του Λόγου δεν έχει όρια. Άλλο να λέει κάποιος κάτι, αυτό είναι επιτρεπτό, και άλλο να το πράττει. Δεν χρειάζεται να φρικαρουμε για της παπαρολογιες ενος χαζου. Μην συμφωνεις, μην αγορασεις την τεχνη του, πες σε ολους οτι ειναι χαζος αλλα ως εκει…

    Έτσι και αλλιώς, γιατί δεν θυμώνουμε τόσο όταν μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί μας; Γιατί δεν τιμωρούμε αυτούς που κλέβουν ανελέητα το δημόσιο; Γιατί δεν θυμώνουμε που δεν έχουμε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα (απλό αναλογικό σύστημα); Αυτά είναι τα αληθινά προβλήματα που έχει η χώρα μας και μας αφορούν όλους. Αυτά που λέει αυτός είναι βλακείες και κανείς άνθρωπος με υγιείς νου δεν τα παίρνει σοβαρά. Κάθε φορά που λέει κάποιος μαλακίες δεν πρέπει να μειώνουμε την Ελευθερία Λόγου επειδή στο μέλλον μπορεί εγώ ή εσύ να λέμε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν το πλήθος και τότε θα μας λείπει η Ελευθερία Λόγου. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι, αλλά πολλές φορές οι σωστές απόψεις είναι αυτές που δεν είναι δημοφιλής.

    Χωρίς απόλυτη Ελευθερία Λόγου είναι σαν να ζούμε υπό χούντα. Τώρα αν σου αρέσει να ζεις σε διδακτορικό καθεστώς αυτό είναι άλλο θέμα….

   • Ο/Η vargenti λέει:

    Δεν θα πω πολλά γιατί ήδη ειπώθηκαν αρκετά…
    Μόνο στο τελευταίο -εν κατακλείδα – συμπέρασμα σου θα πω πως…. ποτέ δεν μιλησα για διδακτορία.. Δεν ασπάζομαι καθόλου τέτοιου είδους ιδεολογίες και θαρρώ πως είναι προφανές από το Blog μου και τις απόψεις που εκφράζω.
    Οπότε αρκετά άτοπο. Τέλος θα συμπληρώσω αυτό που μάλλον παρανοήθηκε ….Εξέφρασα άρνηση στην ΑΣΥΔΟΣΙΑ της ελευθερίας..Γιατί αυτό που κάνει ο….Τσόκλης είναι εκτός από έγκλημα… ασύδοτη πράξη!
    Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τη δυνατότητα ανταλλαγής και συνέχειας του λόγου!

   • Ο/Η vargenti λέει:

    Kάτι τελευταίο…..που προφανώς σε αφορά και αφορά όλους μας….Επισκέψου το παρακάτω λινκ….. και θα δεις πως άλλο ασυδοσία…και άλλο ελευθερία!!!!!
    http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1314:2010-09-01-14-21-25&catid=1:press-releases&Itemid=90

   • Ο/Η ΚΠ λέει:

    ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΡΩΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ…Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΜΗΔΕΝ…

 13. Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

  ΑΝ ΣΟΥ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
  ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.Η ΣΦΑΙΡΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΙ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
  ΒΙΑΣΜΟΣ=ΘΑΝΑΤΟΣ.ΤΕΡΜΑΤΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ.ΖΕΙΣ ΣΑΝ ΦΥΤΟ.ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ.
  ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΡΩΜΙΚΕΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ.ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΖΥΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ??????ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΨΗΣ ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΜΟΡΙΟ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΝΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ.

 14. Ο/Η ΑΣ λέει:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΣΠΡΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο Κ(ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ) ΤΣΟΚΛΗΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΑΝΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΜΜΜΜΜΜ ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΙΑΖΕΙ!

Trackbacks
Check out what others are saying...


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: